Przeciwwskazania do spożycia kefiru z grzybka tybetańskiego:
- kurację kefirem z grzybka tybetańskiego należy stosować przez 3
tygodnie, potem należy zrobić –
1 tydzień przerwy, tak by organizm nie
rozleniwił się w samodzielnym produkowaniu dobrych bakterii
- cukrzyca i inne - choroby przewlekłe (zaleca się skonsultować
się z lekarzem)
- dzieci, kobiety w ciąży, karmiące piersią
(kefir tybetański może zawierać niewielkie ilości alkoholu)
-
przyjmowanie leków (zwłaszcza antybiotyków)
- nietolerancja laktozy
Kefir jest uznawany za bezpieczny
napój. Jednak zawsze może się zdarzyć, że ktoś wykaże
nadwrażliwość na poszczególne składniki kefiru.
Jeśli po spożyciu kefiru wystąpią jakiekolwiek dolegliwości, nie spożywaj go! I skonsultuj się z lekarzem.
Ze względu na zawartość w kefirze tybetańskim bakterii i drożdży, szczególną ostrożność powinny zachować osoby będące nosicielami wirusa HIV i inne z osłabionym układem odpornościowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz